På gården Berg, strax söder om Horred på gränsen mellan Halland och Västra Götaland, fanns en gång en väderkvarn. Hit kom traktens bönder för att mala sitt spannmål. På så vis blev gården en naturlig mötesplats när landskapet var öppet, vägarna trafikerades av hästvagnar och rapphönsen spelade på åkerlapparna.

Det är snart 100 år sedan väderkvarnen revs och även om mycket har förändrats kring gården, finns den lilla åkerlappen invid ruinerna kvar. Det är denna plätt på jorden som sedan gammalt kallas Kvarnalyckan. Inramad av månghundraåriga ekar och belägen med utsikt ned mot viskadalen blir platsen ett monument från en svunnen tid då tillvaron förvisso kunde vara hård och slitsam, men samtidigt ärlig och äkta i både vedermödor och glädjeämnen. Därför kändes namnet Kvarnalyckan självklart när vi startade vår verksamhet med målet att producera livsmedel av högsta kvalitet, samt leverera upplevelser som vi hoppas skall skänka våra gäster fina minnen och en känsla av genuinitet.

Vi som driver Kvarnalyckan heter Frida och Kalle Stolt. Vi gör båda lite av varje, men visst har vi våra egna ansvarsområden;.

Frida trivs bäst bland linoljefärg, gamla fönster och hos fåren.
Gården Berg

Frida Stolt

Frida är lite av gårdens hjärta. Hon ser till att våra gäster äter gott, sover gott och laddas med den fantastiska kulturen runt Bergs gård. Med ett stort intresse för byggnadsvård har Frida förvandlat en trött gammal gård till ett mecka för kulturintresserade. Men hennes omtanke till husen sträcker sig även till köksträdgården. Med en osviklig känsla för harmoni och kvalitet i mathantverket ser hon till att man bjuds på rejäla och välsmakande måltider. I största möjliga utsträckning använder hon sig av sådant vi själva producerar på gården.

Kalle Stolt

Kalle ansvarar för gårdens lantbruk och viltvård, där pionjärsanda i kombination med gedigen kunskap om natur och ekologi skapar trivsel för såväl vilda som tama djur. Under höstens jakter och jakthundsträningar är det även han som håller i taktpinnen.