På gården Berg, strax söder om Horred på gränsen mellan Halland och Västra Götaland, fanns en gång en väderkvarn. Hit kom traktens bönder för att mala sitt spannmål. På så vis blev gården en naturlig mötesplats när landskapet var öppet, vägarna trafikerades av hästvagnar och rapphönsen spelade på åkerlapparna.

Det är snart 100 år sedan väderkvarnen revs och även om mycket har förändrats kring gården, finns den lilla åkerlappen invid ruinerna kvar. Det är denna plätt på jorden som sedan gammalt kallas Kvarnalyckan. Inramad av månghundraåriga ekar och belägen med utsikt ned mot viskadalen blir platsen ett monument från en svunnen tid då tillvaron förvisso kunde vara hård och slitsam, men samtidigt ärlig och äkta i både vedermödor och glädjeämnen. Därför kändes namnet Kvarnalyckan självklart när jag startade min verksamhet med målet att producera livsmedel av högsta kvalitet, samt erbjuda praktiska kläder i naturliga material.

Jag som driver Kvarnalyckan heter Frida Stolt.

Frida trivs bäst bland linoljefärg, gamla fönster och hos fåren.
Gården Berg

Frida Stolt

Med ett stort intresse för byggnadsvård har Frida förvandlat en trött gammal gård till ett mecka för kulturintresserade. Men hennes omtanke till husen sträcker sig även till köksträdgården och vidare ut i hagarna.